traumanet logo

Ik wil je iets vertellen

Lotte Hendriks & Dolly Warhol

Een boek dat kinderen helpt praten over nare ervaringen en voorlezers hier goed op te reageren. Bij het boek hoort ook de website www.ikwiljeietsvertellen.nl

Doris speelt het liefst buiten met zijn vrienden. Dennenappels overgooien, van ’s avonds laat tot ’s ochtends vroeg. Maar Doris heeft ook iets naars meegemaakt. Doris wil het wel vertellen maar kan de juiste woorden niet vinden. Nare ervaringen zijn meestal geen onderwerp van gesprek bij jonge kinderen. Het prentenboek ‘Ik wil je iets vertellen’, geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar, wil hier verandering in brengen.

Het boek, geschreven door klinisch psycholoog dr. Lotte Hendriks en Rémi Bouwer van creatief bureau Dolly Warhol, stimuleert kinderen om over nare ervaringen te vertellen. Het verhaal is laagdrempelig zodat het zowel ingezet kan worden om te praten over dagelijkse (kleine) vervelende gebeurtenissen tot traumatische ervaringen. De bijbehorende website ikwiljeietsvertellen.nl helpt voorlezers om hier vervolgens goed op te reageren.

Titel: Ik wil je iets vertellen
Uitgeverij: Dolly Warhol
Auteur: Lotte Hendriks & Dolly Warhol

Laat een opmerking achter

Heb je een opbouwende opmerking over deze pagina?
Laat je e-mailadres achter zodat we eventueel contact met je kunnen opnemen.
Feedback
Feedback
Hoe zou je deze website willen beoordelen?
Heb je een opmerking of suggestie?
Volgende
Laat je e-mailadres achter als we contact met je mogen opnemen over je feedback.
Terug
Inzenden
Bedankt voor je feedback!