traumanet logo

Hulplijnen

Heb je nu hulp nodig of behoefte aan contact? Vind hier een overzicht met telefonische en online hulplijnen.

113 logo

113 Zelfmoordpreventie

Denk je aan zelfmoord? Neem dat serieus en loop er niet mee rond. Je kan altijd contact opnemen met de hulpverleners van 113. Bijvoorbeeld om je gedachten te delen. Of je gepieker even te onderbreken. 113 is dag en nacht bereikbaar. Je kan anoniem bellen of chatten, wat jij zelf het prettigst vindt.

Openingstijden
24 uur per dag, 7 dagen per week

Centrum Seksueel Geweld logo

Centrum Seksueel Geweld

Het Centrum Seksueel Geweld biedt professionele hulp aan iedereen die een ongewenste seksuele ervaring heeft meegemaakt – online of offline. Heb je hulp nodig of zit je met vragen? Je kunt (anoniem) chatten of bellen.

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 16.00 – 06.00 uur
Zaterdag, zondag & feestdagen: van 20.00 – 06.00 uur

Chat met Fier

Bij Fier kun je anoniem je verhaal delen met een hulpverlener. Als je zelf in een nare situatie zit – of je zorgen maakt om iemand in je omgeving. Deze chat is voor álle leeftijden.

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 16.00 – 06.00 uur
Zaterdag, zondag & feestdagen: van 20.00 – 06.00 uur

de luisterlijn logo

De Luisterlijn

Wanneer je ergens anoniem over wilt praten, luistert De Luisterlijn. Ze denken met je mee, staan even naast je. Met tijd en aandacht voor jouw verhaal. Dag en nacht zijn ze bereikbaar voor een gesprek van mens tot mens.

Openingstijden
Telefoon: 24/7
Chat: dagelijks van 10.00 – 22.00 uur

geweld in de jeugdzorg

Geweld in de Jeugdzorg

De info- en advieslijn is bedoeld voor volwassenen die als kind geweld in de jeugdzorg hebben meegemaakt, hun naasten en professionals. Je kunt gratis bellen, mailen en chatten voor een luisterend oor en ondersteuning bij het zoeken naar hulp.

 

Maandag t/m vrijdag: 09.00 – 17.00 uur

Helpwanted logo

Helpwanted

Heb jij, of iemand in je omgeving, te maken met online grensoverschrijdend gedrag? Neem dan contact op met Helpwanted. Ze bieden praktische hulp, persoonlijk advies en tips voor omstanders. Je kunt gratis en anoniem chatten, mailen en bellen.

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag: 07.00 – 23.00 uur
Zondag: 11.00 – 19.00 uur

mentaal vitaal

Mentaal Vitaal

Heb je een vraag over mentale gezondheid, voor jezelf of voor een ander? Of heb je behoefte aan een luisterend oor? Neem telefonisch, via chat of mail contact op. Mentaal Vitaal is onderdeel van het Trimbos Instituut.

Maandag t/m vrijdag: 09.00 – 17.00 uur

Mind Korrelatie logo

MIND Korrelatie

Ervaar je mentale problemen, maak je je zorgen om iemand of heb je problemen met anderen? MIND Korrelatie biedt anonieme, professionele, psychische en psychosociale hulp. Je kunt er telefonisch en online terecht.

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 09.00 tot 21.00 uur

psychosenet logo

PsychoseNet Chat

Je kunt (gratis en anoniem) chatten bij PsychoseNet over alles wat te maken heeft met psychosegevoeligheid, stemmingsproblemen zoals depressie of manie en herstel van psychische klachten.

Openingstijden
Dagelijks van 09.00 – 16.30 uur en 20.00 – 22.30 uur

Rouwchat

Rouwchat

Ben je een dierbaar persoon verloren en wil je graag je verhaal delen met een rouwdeskundige? Chat (anoniem) met één van de vrijwilligers van Rouwchat. Zij zijn er voor jou.

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 18.00 – 21.00 uur
Weekend: 16.00 tot 22.00 uur

SAFE

SAFE

De website van SAFE is er speciaal voor vrouwen in onveilige relaties. Je vindt er onder andere een zoekmachine waarmee je hulp bij jou in de buurt kan vinden. Er staan ook verschillende soorten hulp in zodat je kan kijken wat jij zelf voor hulp zou willen.

Slachtofferhulp

Slachtofferhulp Nederland

Na een ingrijpende gebeurtenis, zoals een misdrijf, verkeersongeval of vermissing, kun je altijd terecht bij Slachtofferhulp Nederland. Ze bieden emotionele hulp, begeleiden je in het strafproces en helpen je bij je schadevergoeding. Stel je vraag per telefoon, e-mail, chat of social media.

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 8.00 tot 20.00 uur
Zaterdag: 10.00 tot 17.00 uur

Sterk Huis

Sterk Huis

Sterk Huis is er voor iedereen die hulp nodig heeft. Ze kunnen onder andere helpen bij problemen op het gebied van opvoeding en ouderschap, huiselijk geweld en kindermishandeling, en seksueel misbruik. Ze bieden een warme en veilige omgeving waar je terechtkunt met vragen en waar je in tijden van crisis tot rust kunt komen.

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 08.30 tot 17.00 uur

Veilig Thuis

Veilig Thuis is er voor advies en ondersteuning en het melden van huiselijk geweld en kindermishandeling. Voor jezelf, maar ook als je je zorgen maakt over de veiligheid van iemand anders kun je een beroep doen op Veilig Thuis; ook als professional.

Openingstijden
Telefoon: 24/7
Chat: dagelijks van 09.00 tot 17.00 uur

verbreek de stilte logo

Verbreek de stilte

Heb je te maken gehad met seksuele intimidatie, misbruik, geweld, aanranding of verkrachting? Je hoeft er niet mee te blijven rondlopen. Verbreek de stilte. De hulplijn van Slachtofferhulp Nederland biedt je emotionele, juridische en praktische ondersteuning. Of het nu pas is gebeurd, of lang geleden.

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 08.00 – 20.00 uur
Zaterdag: 10.00 – 17.00 uur

Tip de redactie

Ontbreekt er een hulplijn? Laat het ons weten!

Deel pagina:

Laat een opmerking achter

Heb je een opbouwende opmerking over deze pagina?
Laat je e-mailadres achter zodat we eventueel contact met je kunnen opnemen.