Op vrijdag 17 oktober organiseren we het allereerste Traumanet (mini) congres in het prachtige Antropia in Driebergen – Zeist. Een middag in het teken van de kracht van verbinding, én de lancering van Traumanet 2.0.
Samen met verschillende boeiende sprekers staan we deze middag stil bij trauma en heling, en focussen we op hoe verbinding en sociale relaties kunnen bijdragen aan veerkracht en herstel. We zorgen voor een poëtische én muzikale omlijsting, en ruimte om elkaar te ontmoeten.
Ook lanceren we Traumanet 2.0: een doorontwikkeling van ons platform die we dankzij steun van het Agis Innovatiefonds kunnen realiseren. Uitgangspunt van de doorontwikkeling is dat een herstelproces geen individueel, maar een gezamenlijk proces is waarbij de rol van naasten en sociale steun cruciaal is. Met Traumanet 2.0 willen we dit gezamenlijke proces nog verder ondersteunen en stimuleren door ons specifiek te richten op mensen met trauma en naasten.
Met bijdragen van:





- Dr. Anne Marsman: initiatiefnemer en hoofdredacteur van Traumanet.
- Prof. dr. Jim van Os: hoogleraar psychiatrie en psychiater, schreef onder andere het boek Trauma begrijpen in 33 vragen.
- Prof. dr. Elisa van Ee: bijzonder hoogleraar psychotraumatologie in ontwikkelingsperspectief en klinisch psycholoog, schreef vorig jaar het boek Mag ik bij jou? Omgaan met trauma.
-
Francine Oomen: auteur en illustrator, schreef onder andere de graphic novel Hoe overleven we over intergenerationeel trauma en heling.
* Foto credit: Gerlinde de Geus
- Andrew Greenwood: choreograaf en voormalig professioneel balletdanser, laat met zijn workshops ervaren hoe lichaam en verbinding een sleutel kunnen zijn in heling.
- Frank Bonekamp: directeur stichting Socialrun en projectleider bij Traumanet, middagvoorzitter op het congres.
- José Al: psychotraumahulpverlener, ervaringsdeskundige, onderzoeker en auteur van onder andere Het bevuilde nest, verzorgt deze middag een poëtische omlijsting.
- Psychisch Gestoord producties: muziektheater over mentale gezondheid, ze maakten onder andere de voorstelling Groeten uit de GGZ.
Bestel je ticket
We willen het congres toegankelijk houden voor zoveel mogelijk mensen. Daarom werken we met drie tarieven. Je mag zelf kiezen wat je kan en wilt bijdragen.