traumanet logo

Zorgkaarten behandeling en ondersteuning

De zorgkaarten op deze pagina zijn bedoeld als hulpmiddel in de vaak lastige zoektocht naar passende hulp. Op de kaarten vind je met name aanbieders van reguliere traumabehandelingen. Kijk voor meer informatie over het specifieke behandelaanbod en eventuele wachttijden op de individuele websites van aanbieders.

Zoek je een alternatieve behandeling?
Ben je op zoek naar een specifieke behandeling die misschien niet in een reguliere instelling wordt aangeboden? In de infotheek vind je informatie over veel verschillende reguliere en alternatieve traumabehandeling. Per behandelvorm geven we ook tips over hoe je een passende hulpverlener kunt vinden.

Zorgkaart gespecialiseerde traumabehandeling

Op deze zorgkaart vind je ggz-instellingen die gespecialiseerde traumabehandeling bieden. Afhankelijk van je zorgverzekering wordt deze zorg volledig of gedeeltelijk vergoed. Deze zorgkaart is niet volledig; in een later stadium hopen we deze zorgkaart uit te kunnen breiden met onder andere vrijgevestigde hulpverleners.

NtVP register psychotraumatherapeuten

De zorgkaart van de Nederlandstalige Vereniging voor Psychotrauma (NtVP) bevat behandelaren die zijn gecertificeerd als Psychotraumatherapeut NtVP. Dit zijn ervaren BIG geregistreerde therapeuten (oa GZ-psycholoog, klinisch psycholoog en psychiater) die specifiek opgeleid zijn om traumaklachten te diagnosticeren en behandelen. 

Zorgkaart van ‘Geweld in de jeugdzorg’

Geweld in de jeugdzorg is een website bedoeld om ondersteuning te geven aan iedereen die geweld in de jeugdzorg heeft meegemaakt. Op deze site vind je de ‘hulp in de buurt kaart’, met organisaties gespecialiseerd in hulp bij trauma

Bodymind zorgkaart met lichaamsgerichte therapeuten

Op de zorgkaart van Bodymind vind je een overzicht van therapeuten in de Randstad die lichaamsgerichte behandelingen bieden zoals Somatic Experiencing en NARM. 

MIND Atlas

Op de MIND Atlas vind je zo’n 550 cliënten- en familie-/naastenorganisaties die onder andere (lotgenoten)contact, training en/of advies bieden. Het aanbod op de kaart is erg breed, maar met verschillende filters kun je goed zoeken. 

Wachtlijsten
Helaas zijn er voor veel behandelingen in de geestelijke gezondheidszorg wachtlijsten. Ook voor traumatherapie kun je vaak niet snel terecht. Hoe lang de wachttijd is, verschilt per organisatie. Meer informatie over de exacte wachttijd vind je op de website van de organisatie.

Hulp terwijl je wacht?
Wil je hulp terwijl je wacht? Kijk dan op de pagina Hulp bij wachtlijsten.

Tip de redactie

Ontbreekt er een aanbieder?
Laat het ons weten!

Deel pagina:

Laat een opmerking achter

Heb je een opbouwende opmerking over deze pagina?
Laat je e-mailadres achter zodat we eventueel contact met je kunnen opnemen.