traumanet logo

Artikel in Augeo Magazine over preverbaal trauma

Augeo Magazine is hét online magazine over veilig opgroeien. Het verschijnt 5x per jaar en belicht per editie een centraal thema. In de juni editie staat het thema ‘het jonge kind’ centraal, met onder andere een interessant artikel over preverbaal trauma.

Wat is preverbaal trauma?

Preverbaal trauma verwijst naar trauma dat is opgelopen voor het ±3e levensjaar. Dit is de periode waarin taal nog niet ontwikkeld is en een kindje nog niet (goed) kan praten.

Er werd lang gedacht dat vroege ervaringen niet opgeslagen werden omdat er nog niet over gesproken kon worden, maar inmiddels weten we dat preverbale ervaringen juist heel grote impact kunnen hebben op de gezondheid en ontwikkeling van een kind.

Preverbaal trauma kan een gevolg zijn van bijvoorbeeld een ongeval, medische problemen en ziekenhuisopnames op jonge leeftijd, verwaarlozing, mishandeling en/of het opgroeien in een stressvolle omgeving. 

Behandelen van preverbaal trauma

In de juni editie van het Augeo Magazine kun je een interview lezen over het behandelen van preverbaal trauma met psychologen Anja Dumoulin en Gerinda van Haaften. Beide behandelen jonge kinderen met preverbaal trauma, onder andere met EMDR

Geen editie van het Augeo Magazine missen? Schrijf je in via augeo.nl.

Bron: augeomagazine.nl

Geschreven door:

Redactie

Niets missen?

Ontvang updates over nieuwe artikelen op Traumanet.

Deze site wordt beschermd door  reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en gebruikersverklaring zijn van kracht.

Deel dit artikel:

Meer artikelen

Laat een opmerking achter

Heb je een opbouwende opmerking over deze pagina?
Laat je e-mailadres achter zodat we eventueel contact met je kunnen opnemen.