traumanet logo

Brief aan je zorgverlener

Als je een traumatische ervaring hebt meegemaakt, kan een bezoek aan de huisarts, tandarts of andere zorgverlener om verschillende redenen heel stressvol zijn. Een brief aan je zorgverlener kan jullie beide helpen. 

Het delen van traumatische ervaringen en de gevolgen die dit voor jou heeft, kan ontzettend moeilijk zijn. Maar ook heel belangrijk, zodat jouw zorgverlener je beter begrijpt en weet met welke dingen hij of zij rekening moet houden tijdens de afspraak of behandeling.

Brief aan je zorgverlener

Om je te ondersteunen bij het delen van belangrijke informatie over jou, stelde het Centrum Seksueel Geweld een brief aan zorgverleners op die je kunt gebruiken om aan te geven wat je nodig hebt.

De tekst kun je gebruiken als handvat en helemaal aanpassen aan jouw situatie en behoeften. In het voorbeeld wordt uit gegaan van iemand die seksueel misbruik heeft meegemaakt, maar het kan ook zijn dat je andere ervaringen hebt gehad in jouw leven waardoor de afspraak spannend voor je is. Pas dit gerust aan.

Door jouw zorgverlener de brief te laten lezen, help je hem of haar jou beter te begrijpen én beter te ondersteunen. Een win-win dus!

Brief voor zorgverleners
Bron: Centrum Seksueel Geweld

Centrum Seksueel Geweld biedt professionele hulp aan iedereen die een nare seksuele ervaring heeft meegemaakt – online of offline. Het maakt niet of dat nu kort of lang(er) geleden is gebeurd. Ga voor meer informatie naar centrumseksueelgeweld.nl

Geschreven door:

Redactie

Niets missen?

Ontvang updates over nieuwe artikelen op Traumanet.

Deze site wordt beschermd door  reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en gebruikersverklaring zijn van kracht.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen

Laat een opmerking achter

Heb je een opbouwende opmerking over deze pagina?
Laat je e-mailadres achter zodat we eventueel contact met je kunnen opnemen.