traumanet logo

Welkom op Traumanet

Het moment is eindelijk aangebroken: Traumanet is live! We hopen dat deze website voor jou van betekenis zal zijn. In het groot of in het klein. In ieder geval: van harte welkom! 

Wat je zoal op Traumanet kunt vinden:

 • Informatie: onder andere over trauma, dissociatie, PTSS en verschillende vormen van traumatherapie.
 • Artikelen: blogs, interviews, nieuwsberichten en ervaringsverhalen over trauma, heling en gerelateerde onderwerpen. 
 • Hulpbronnen: een overzicht met praktische tips, handvatten en oefeningen om zelf mee aan de slag te gaan.

Traumanet is nooit ‘af’. We voegen regelmatig nieuwe informatie, artikelen en hulpbronnen toe. Je bent zelf ook welkom om een bijdrage of suggestie te delen. 

Jouw feedback is welkom

Traumanet is een platform in ontwikkeling. De versie die je nu bekijkt, is in feite een eerste stap. Op basis van de feedback en behoeften van onze gebruikers scherpen we aan, sturen we bij, en ontwikkelen we door.

We streven niet naar volledigheid, wel altijd naar zorgvuldigheid. En naar leren van en met elkaar, om voor zoveel mogelijk mensen die met trauma te maken hebben (gehad) van steun en betekenis te kunnen zijn. 

Nogmaals: van harte welkom. Wat fijn dat je hier bent. 

Anne Marsman is initiatiefnemer en hoofdredacteur van Traumanet. Ze is daarnaast psycholoog en trainer bij Trauma Company. In 2021 promoveerde ze op onderzoek naar de langdurige impact van ingrijpende jeugdervaringen. 

Geschreven door:

Anne Marsman

Niets missen?

Ontvang updates over nieuwe artikelen op Traumanet.

Deze site wordt beschermd door  reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en gebruikersverklaring zijn van kracht.

Deel dit artikel:

8 reacties

 1. Lieve Anne, ontzettend gefeliciteerd met een mooie ‘geboorte’. Dat ieder mens met Traumanet zich laat inspireren dat hun eigen staat van zijn, hun grootste bron van kracht is en het beste innerlijke medicijn.

  1. Wauw, chapeau en hierbij mijn complimenten!
   Wat een prachtig initiatief waarmee je op een laagdrempelige manier een eerste zetje kunt geven in het herstel/heling van iemand. Het is een mooi begin en het zal alleen nog maar groeien, wanneer er steeds meer bewustzijn komt omtrent (onverwerkte en/of transgenerationele) trauma’s.
   Keep up the good work Anne!

 2. Beste Anne, wat ben ik opgelucht met de ontdekking van dit geweldige platform. Allereerst natuurlijk zelf ook gefeliciteerd. Ik voel mij nu al enorm gesteund en aangesproken door de respectvolle opzet en toegankelijke erkenning van alle rauwe, verraderlijke en heimelijke gevolgen van traumata. Dank je wel!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen

Laat een opmerking achter

Heb je een opbouwende opmerking over deze pagina?
Laat je e-mailadres achter zodat we eventueel contact met je kunnen opnemen.